Pogoji poslovanja

Podatki o podjetju

S trgovino merks.si (v nadaljevanju trgovina) upravlja podjetje MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju ponudnik).

MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O.

Šentvid pri Grobelnem 1a

3231 Grobelno

Davčna številka: 46282653

Matična številka: 3328538000

Podjetje je vpisano v sodnem registru Okrožnega sodišča v Celju dne 12. 5. 2008.

TRR: IBAN 0400 1004 8761 404 odprt pri Nova KBM.

Avtorske pravice podjetja

Vse vsebine, objavljene na merks.si, so last podjetja MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O., in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja podjetja MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O., se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršenkoli drug način.

MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani merks.si.

Dostopnost informacij

Z uporabo spletnega mesta se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja. Šteje se, da z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.

merks.si se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje informacije:

Podatke o podjetju MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. (ime in sedež podjetja, matična številka, davčna številka, TRR), kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka, dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku – razen če ni na zalogi), pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave), cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka, način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Odgovornost

Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi blaga/storitev, podjetje MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. ne odgovarja. Prav tako zaposleni v centru za pomoč uporabnikom spletne trgovine MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. niso pristojni za osebno reševanje morebitnih težav glede uporabe blaga/storitev.

Podjetje MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. ni odgovorno za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani merks.si, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe napačnih ali nepopolnih informacij.

Podjetje MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O., si pridržuje pravico do odstopa pogodbe oz. realizacije naročila v kolikor nastane bistvena napaka v ponudbi. Bistvena napaka zajema elemente, na podlagi katerih podjetje MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. ne bi pristala na sklenitev pogodbe. Med omenjene napake spadajo tudi očitne napake v ceni, ki so lahko posledica tehničnih in drugih težav.

Komunikacija poteka izključno preko spletne strani in elektronske pošte.

Pritožbe in spori

Podjetje MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe lahko oddate pisno po elektronski pošti na naslov: info@merks.si. Podjetje bo v treh delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka.

Podjetje MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Podjetje MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Naročanje blaga

V spletni trgovini merks.si lahko blago in storitve naročite na naslednji način: Preko obrazca v spletni trgovini.

Pri naročilu preko obrazca na spletni strani je obvezna navedba telefonske številke, na katero vas bomo lahko brezplačno obveščali o poteku naročila (vsi prejeti SMSi so za vas brezplačni) navedba maila, na katerega pošljemo potrdilo naročila in podatki za dostavo kupljenega blaga.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna s pisno zahtevo po elektronski pošti info@merks.si. Račun se hrani na poslovni enoti podjetja MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O., Šentvid pri Grobelnem 1a, 3231 Grobelno.

Nakup

Kupoprodajna pogodba med trgovino MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. in kupcem je v spletni trgovini merks.si sklenjena v trenutku, ko MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. kupcu pošlje prvo potrditveno elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Vaše … naročilo je zaključeno merks.si). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O..

Postopek nakupa

Nakup na spletni strani podjetja MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo.

Izbira artikla: V obrazcu za naročilo izberete ustrezen izdelek oz. količino, ki jo želite naročiti. Pred klikom na gumb za naročilo so vam na spletni strani vedno dostopni podatki o izdelku, ki ga naročate, nekateri artikli imajo tudi možnost izbire različnih variant, v primeru, da polje ostane prazno vam bo nakup onemogočen, saj je podatek o izbiri artikla obvezen.

Potrditev naročila: Ko oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na vpisani e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu z vsemi podatki glede vrste izdelka, količine, končne cene in datuma dostave.

Preklic naročila: Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče v 1h od oddanega naročila. MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. ob prejemu potrditve o naročilu pregleda stanje zalog oz. možnost dobave. Če artikla ni mogoče dobaviti v napisanem roku se kupca o tem obvesti na vpisano telefonsko številko oz. e-mail naslov. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da odgovori na e-mail, ki ga je prejel ob naročilu oz. pokliče na telefonsko številko, objavljeno na spletni trgovini.

Odpošiljanje: MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago z dogovorjeno metodo pošiljanja, ki jo kupec izbere ob zaključku nakupa.

Kupcu je po izbiri blaga in pred oddajo naročila v košarici/na blagajni omogočen pregled celotne vsebine naročila vključno s količino in ceno ter popravek morebitnih napak oz. količin naročenega.

Unovčenje kupona/promocijske kode

Kupon za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine merks.si in je časovno omejen. Aktivno promocijsko kodo za popust občasno najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani merks.si, e-novicah, ki jih lahko mesečno pošiljamo članom merks.si kluba ali v drugih medijih oz družabnih omrežjih (tiskani mediji, Facebook, Instagram, …).

Uporaba promocijske kode:

Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na ikono košarice (zgoraj levo). Pod izbranimi artikli je polje pred katerim piše »Vstavite kupon za popust«. Vanj vpišete aktivno promocijsko kodo in vnos potrdite s klikom na gumb »Potrdi«. S tem se od celotnega zneska odšteje vrednost popusta, ki ste ga s kodo pridobili.

Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati. V vsakem nakupu je možno izkoristiti le eno promocijsko kodo (na primer: ob naročilu 2 artiklov lahko sočasno uporabite največ 1 promocijsko kodo).

Sprememba naročila

Kupec lahko svoje naročilo prekliče ali spremeni tako, da na spletni strani odda novo naročilo z novimi podatki, na e-mail naslov info@merks.si pa pošlje zahtevek za preklic naročila. Kupec lahko naročilo prekliče ali spremeni tudi po telefonu na 03 809 0009.

Načini plačila

merks.si omogoča naslednja plačila:

  • Z gotovino ob prevzemu
  • Direktno bančno nakazilo (podatke o nakazilu prejem kupec po mailu)
  • S plačilno kartico (Mastercard, Visa), ponudnik storitev STRIPE
  • Preko PayPal-a
Dostava

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk trgovine merks.si je Pošta Slovenije d.o.o., vendar si MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito, ali zaradi drugih prodajnih aktivnosti.

Pošiljka bo odposlana preko kurirske službe Pošta Slovenije d.o.o.

Stroški pošiljanja variirajo glede na težo končnega naročila, in so (cenik velja za dostavo znotraj Slovenije):

 • Paket do 2 kg: 5 €
 • Paket 2 – 5 kg: 5.80 €
 • Paket 5 – 10 kg: 7.50 €
 • Paket 10 – 15 kg: 9.00 €
 • Paket 15 – 20 kg: 10.30 €
 • Paket 20 – 25 kg: 12.20 €
 • Paket 25 – 30 kg: 14.40 €
 • Paket nad 30 kg: 21.31 €

Naročeno blago vam dostavimo najkasneje v 5 delovnih dneh.

Naročeni izdelki bodo najverjetneje odposlani že naslednji delovni dan od naročila, najkasneje pa v 2 delovnih dneh.

Cene

Vse cene, navedene na spletni strani, so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Izdani račun vsebuje poleg cene izdelka tudi stroške pošiljanja v višini, navedeni na naročilnici. Akcijske ponudbe (popusti) so lahko tedenske ali dnevne, oblikujejo se v odvisnosti od povpraševanja in razpoložljive zaloge. 

Podjetja oziroma zavezanci za DDV morajo pri naročilu predložiti identifikacijsko številko oziroma davčno številko. Cene veljajo od 30.07.2021 do preklica oziroma sprememb, ponudnik si pridržuje pravico, da lahko cene spremeni kadarkoli in o tem ne potrebuje javno obveščati kupcev! 

Spletna cena/ redna cena je cena dostopna vsem uporabnikom spletne trgovine merks.si. Spletna cena velja tudi v primeru telefonske oddaje naročila, ko se podatki kupca in naročila oddajo v sistem digitalno prek spletnega obrazca. 

Prvotna cena je višja, stara cena artikla, po kateri je bil artikel v prodaji pred znižanjem cene. (cena je prečrtana)

Cena je nova trajno znižana cena artikla, ki velja po znižanju cene artikla. Trajanje oz. veljavnost cene ni izrecno omejena.

Akcijska cena je cena, ki velja zgolj omejeno časovno obdobje. To obdobje je datumsko določeno, se pa v primerih razpoložljivosti zalog lahko ustrezno podaljša.

Skupna cena je seštevek vseh cen artiklov, v prodaji izven paketa.

Cena za paket je ugodnejša cena vseh artiklov v paketu glede na skupno ceno oz. seštevek vseh cen posameznih artiklov. 

Cena brez kupona se prikaže v primeru aktivacije časovno omejenega kupona za popust na spletni strani. Cena brez kupona pomeni prvotno ceno, ki bi veljala brez aktivacije kupona.

Cena s kuponom je cena, ki velja v primeru aktiviranega kupona za popust na spletni strani

Garancija

Za določene artikle v naši ponudbi velja 12/24 mesecev garancije. Garancijo lahko uveljavljate le za tehnične artikle in elektronske naprave v naši ponudbi. Garancija teče od datuma prejema blaga. Garancijo lahko uveljavljate skladno z 19. členom Zakona o varstvu potrošnikov na podlagi računa, ki velja kot garancijski list.

Garancija ne velja v primeru:

 • fizične poškodbe
 • obrabe zaradi uporabe;
 • napak, ki nastanejo zaradi napačne, neustrezne in malomarne uporabe artikla;

Izdelke, za katere uveljavljate garancijo, je potrebno pregledati, zato zahtevku za garancijo priložite fotografije oz. videoposnetke, ki izkazujejo napako. V kolikor bo to potrebno, vas bomo prosili, da nam izdelek vrnete, da ga lahko pregledamo.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O., ki bo zagotovil ažurno informacijo.

V primeru, da vam zahtevek za garancijo odobrimo, vam bomo zagotovili nov izdelek, pravico pa imate tudi zahtevati popravilo vašega izdelka, pri čemer vas opozarjamo, da je rok popravila daljši od dobavnega roka za novi izdelek. V kolikor traja popravilo več kot 45 dni, vam izdelek zamenjamo z novim, če to ni mogoče, pa v celoti povrnemo kupnino za izdelek.

Zahtevek za garancijo pošljite po maili potrebene informacije za razreševanje garancije so:
1) Opis napake (če je možno priložite fotografijo ali video posnetek)
2) Datum nakupa izdelka
3) Račun, ki ste ga prejeli ob nakupu izdelka
4) Vaši kontaktni podatki (Ime in priimek, kontaktni mail in telefonska št.)

Garancijski zahtevek nam pošljite na mail: info@merks.si

Stvarna napaka

Podjetje MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. v skladu z ZVPot nosi odgovornosti za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca po e-pošti na: info@merks.si v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
odpravi napako na blagu ali
vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
vrne plačani znesek.
Če obstoj napake na blagu ni sporen, mora podjetje čim prej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi.

Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu storitvi sporen.

Kdaj je napaka stvarna?
Kadar:

artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model prikazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu njegovega skladišča: MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O., Šentvid pri Grobelnem 1a, 3231 Grobelno. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

Po preteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine merks.si in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

Vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O odstopu od naročila in nameravanem vračilu izdelka mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejema blaga na (e-sporočilo) info@merks.si. Sporočilo mora vsebovati izpolnjen ODSTOPNI OBRAZEC.

V kolikor je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga je dolžan vrniti oziroma izročiti podjetju nemudoma oziroma najpozneje v 30 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe ki je opisana zgoraj. Vrnjenemu blagu mora biti obvezno priložena kopija originalnega računa, ter izpolnjen odstopni obrazec, ki ga prenesete in izpolnite tukaj. ODSTOPNI OBRAZEC

Izdelek, katerega želite vrniti, mora biti :

neuporabljen, nenošen, čist in nepoškodovan, s pritrjenimi etiketami in v originalni embalaži,
izdelke, ki so prodani v originalni embalaži, je potrebno vračati v originalni embalaži z originalnimi etiketami,
Izdelki morajo biti vrnjeni v škatli od izdelka, pri čemer škatla ne sme biti popisana, niti polepljena s poštnimi nalepkami in lepilnim trakom, ampak jo je potrebno zaščititi z ustrezno embalažo,
če ste izdelek že začeli uporabljati, odstop od pogodbe in vračilo izdelka več ni mogoč.

Izdelek pošljete na naslov poslovalnice:

MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O.

Šentvid pri Grobelnem 1a

3231 Grobelno

Slovenija

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (kupec krije strošek vračila blaga – krije stroške poštnine). Uporabnik mora izdelke vrniti nepoškodovane in neuporabljene.

Paket mora vsebovati : nepoškodovan/neuporabljen izdelek in embalažo, kopijo originalnega računa in pravilno izpolnjen ODSTOPNI OBRAZEC. Držite se zgornjih priporočil.

Priporočamo, da pošiljko pošljete “priporočeno”, da lahko pošiljko v primeru izgube izsledite. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru odstopa od pogodbe mora ponudnik v 30 dneh po prejemu blaga vrniti vsa prejeta plačila, ki so bili potrošniku zaračunani ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Ponudnik vrne prejeta plačila potrošniku na njegov TRR račun, ki ga potrošnik navede pri vračilu. V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah nam lahko pišete na info@merks.si.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika ali drugo plačilno sredstvo, v kolikor to izrecno zahteva uporabnik, se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se znesek prav tako vrne uporabniku.

Vračilo opravljenih plačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun).

Vračajočemu blagu mora biti priložena kopija računa ter vaši osebni podatki skupaj s številko osebnega bančnega računa, kamor vam vrnemo denar.

Če blago/storitve ne delujejo pravilno ali ne delujejo v skladu z vašimi pričakovanji, nam pišite preko obrazca za kontakt ali pošljite sporočilo na info@merks.si. Na ta način se boste izognili morebitni napačni uporabi blaga/storitev in poškodbam samega blaga ter morebitnim poškodbam drugih stvari.

PRENESI OBRAZEC ZA VRAČILO BLAGA ->TUKAJ

Neprevzeti paketi

V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka dostavne službe Pošte Slovenije vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe.

V kolikor kupec paketa ne prevzame s tem dejanjem podjetju povzroča finančno škodo. Vse potencialne kupce pozivamo, da pred oddajo naročila preverijo svoje finančno stanje in da v primeru nezmožnosti plačila ne naročajo na spletni trgovini.

Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. V primeru neprevzetega paketa stranki zaračunamo poštne in administrativne stroške neprevzetega paketa v skupnem znesku 15 eur. V primeru lažnih naročil bomo IP naslov predali v nadaljnjo obravnavo kot zlorabo. Naročnik se lahko pogodbeni kazni izogne z vnovično dostavo povečano za stroške vrnitve pošiljke in nove dostave. Plačilo mora biti izvedeno preko predračuna v roku 3 delovnih dni. Stranke, ki paketa ne prevzamejo in v prihodnosti ponovno oddajo naročilo v naši spletni trgovini bodo morale poravnati plačilo naročenih izdelkov predhodno oz. s plačilom po predračunu (prek UPN obrazca ali spletne banke).

POMEMBNO: Za stroške neprevzete pošiljke vam bomo poslali račun, ki ste ga dolžni plačati v roku 8 dni od izstavitve. V kolikor račun ne bo poravnan se nastala situacija ureja s terjatvijo.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena pri ponudniku in kupcu dostopna na njegovo pisno zahtevo.

Z uporabo spletnega mesta se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja. Šteje se, da z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.
merks.si se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje informacije:
Podatke o podjetju MERKS PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE D.O.O. (ime in sedež podjetja, matična številka, davčna številka, TRR),
kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku – razen če ni na zalogi),
pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43. členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

You Can Be a Taste of All Automotive News

Subscribe to Our Newsletter
Copyright © 2020 powered by Crocoblock, Inc. All rights reserved
Pridružite se čakalni listi Ko bo izdelek na zalogi, vas bomo o tem obvestili. Spodaj vnesite veljavni e-poštni naslov.

Izpolnite obrazec