Podjetje Merks d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2008. Najprej se je podjetje ukvarjalo le s traktorji, ki so po statusu bili rabljeni. Sedež podjetja je bil v Šentjurju od koder smo se leta 2012 preselili v Šentvid pri Grobelnem, kjer podjetje deluje še danes. Ker so na omenjenem območju bili rezervni deli zelo iskani smo s časom odprli tudi trgovino z rezervnimi deli, olji in filtri. Stavbo v Šentvidu smo prenovili in razdelili v trgovino ter skladišče. Leta 2017 smo razširili ponudbo, niso bili na voljo več samo rabljeni traktorji, ampak smo začeli ponujati tudi nov traktor Lamborghini. Poleg znamke Lamborghini so bili v ponudbo dodani tudi traktorski priključki FAE, Fliegl, Bargam, MP in drugi. V istem letu smo stavbi dodali tudi stekleno vitrino in šotor, kjer so postavljeni naši traktorji. Danes poleg omenjenega opravljamo tudi diagnostiko na traktorjih John Deere in manjša mehanična popravila na terenu. Vse kar ponujamo lahko najdete na naši spletni strani, večina oglasov je objavljena tudi na spletni strani avtonet in njuškalo.

Rabljeni traktorji in ostali stroji

Največjo ponudbo pri nas zagotovo predstavljajo rabljeni traktorji, ki predstavljajo ugodno razmerje med ceno in kakovostjo. Pri nas imamo na zalogi večinoma traktorje znamke John Deere. Traktorji so pri nas pregledani, odpravljene so morebitne težave in po potrebi zamenjani tudi nekateri deli. Pestra ponudba rabljenih traktorjev si zagotovo zasluži nekaj vaše pozornosti preden sprejmete končno odločitev.

Novi traktorji

Za tiste, ki stremijo k novim traktorjem, lahko pri nas kupijo traktorje znamke Lamborghini in Pasquali. Tako imamo v ponudbi traktorje od 25 KS pa vse do 250 KS. Traktorji Lamborghini spadajo v skupuno SDF. Manjši so večinoma proizvedeni v Italiji, večji pa v Nemčiji.